העוגה שתמיד תצליח לא תתאכזבו
רכה וטעימה
לראש השנה
מאת – ריטה קדוש
הרכיבים-
4 ביצים L
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
כוס דבש
כוס תה חזק(2 תיונים) עם כפית נס קפה במים חמים (מניחים בצד לקירור)
3 וחצי כוסות קמח רגיל עם שקית וחצי אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
כפית גדושה קינמון
מדידה אוניברסלית – כוס חד פעמי שתייה חמה
איך מכינים-
להקציף ביצים עם הסוכר 7 דקות לקצף בהיר.
בקערה נפרדת מאחדים את כל היבשים ואז מוסיפים לתוכה את הרטובים ומערבבים היטב עד שאין גושים,
מקפלים את הבלילה עם הקצף ביצים לתוך הקערה עם שאר המרכיבים לבלילה אחידה.
משמנים תבניות,
מוזגים את הבלילה ואופים בחום 160 מעלות 40דקות (תלוי בתנור, עד שהקיסם יוצא יבש)
*ניתן לקשט בשקדים פרוסים לפני אפייה.
טיפ- שימו קודם שמן בכוס תמזגו לקערה ואז שימו דבש בכוס שהיה בה שמן,
ככה הדבש יחליק בקלות מהכוס אחרי השמן.
זה מספיק לעוגה עגולה גדולה או 3 אינגלישקייק.