מתכון מאת – אילנית בניזרי
ואיך אפשר בלי מלכת החג
טנזיה / פירות יבשים תוספת לאורז או קוסקוס
הרכיבים-
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
2 כפות שמן
3 כפות סילאן
2 כפות סוכר
מקל קינמון
½ כפית כורכום או זעפרן
כוס מים רותחים
10 שזיפים מיובשים מגולענים
10 משמשים מיובשים
כוס צימוקים
6 תאנים מיובשות חצויות
½ כוס חמוציות
כוס שקדים חצויים או בוטנים חצויים
שומשום לקישוט
איך מכינים-
נשרה את הפירות היבשים במים חמים כ-10 דקות לריכוך ונסנן.
נטגן את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה ונוסיף את הסילאן והתבלינים.
נוסיף את הפירות היבשים ומקל הקינמון עם כוס מים חמים על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים.
במחבת נפרדת נטגן קלות את הפיצוחים.
לאחר מכן נוסיף מעל הפירות היבשים את הפיצוחים ונפזר שומשום לעיטור.
יבשים תוספת לאורז או קוסקוס