כרוב ממולא עם בשר
הכי טעים שיש
מאת – ננה אלקריף
הרכיבים-
כרוב
מילוי-
600 גר' בשר טחון
בצל
שן שום כתוש
גזר
רסק עגבניות
כף שמן
2 כפות מים
מלח
פלפל שחור
1/2-1/4 כוס אורז שטוף
לרוטב –
בצל
שום
עגבניות
גזר
פפריקה
ירק -פטרוזיליה ,שמיר
כף מרק בצל
איך מכינים-
לחתוך את האמצע הלב של הכרוב עם סכין ולשים בסיר עם מים רותחים וטיפה מלח.
לבשל עד שהעלים רכים, להוציא וישר לפרק לעלים .
מילוי – לערבב בקערה –
בשר טחון, בצל מגורד ,שום ,ירק לפי טעמכם, גזר מגורד ,רסק עגבניות כף ,מלח, פלפל ואורז .
כף שמן ו 2 כפות מים קרים.
למלא כל עלה של כרוב ולגלגל.
לרוטב –
לחמם טיפה שמן בסיר ולשים בצל 1 גדול פרוס ,שום כתוש,
3 עגבניות מקולפות ומגורדות
,גזר 1 מגורד ,כף פפריקה מתוקה, טיפה כמון ,ירק קצוץ לפי טעמכם,
מרק בצל (אפשר כמובן רק מלח ),
להוסיף מים רותחים,
לטעום על מלח ולהכניס פנימה את הכרוב המגולגל .
לבשל על אש קטנה 40-30 דקות.
40 דקות בתנור עם כיסוי ניר כסף. עשר דקות ללא כיסוי.