עוגת גבינה פרורים
עוגה – נדירהההה
מאת – סמדר ואלי וקנין
הרכיבים-
מצרכים למלית הגבינה :
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1/2 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
ניתן להוסיף גרידת לימון למי שאוהבת מקפיץ ממש את הטעם.
מצרכים לבצק פריך:
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
210 גרם קמח תופח אסם (1.5 כוסות
100 גרם חמאה קרה
1 חלמון וביצה L
מעט אבקת שקדים/ לא חייב
איך מכינים –
הכנת בצק פריך-
מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד למרקם משחתי.
מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח התופח ומערבבים במהירות איטית ומוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה ( כי הבצק רך ולא נוח לרידוד )
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים 1/4 לפירורי הבצק ו- 3/4 לתחתית העוגה.
את ה-3/4 מרדדים לעלה בקוטר התבנית – 26 עגולה קפיצית.
את ה-1/4 מרדדים לעלה דק ואופים יחד את שני החלקים במשך 15 דק’ בטמפ’ של 170 מעלות.
הכנת המלית –
מקציפים את השמנת, סוכר ואינסטנט פודינג וניל כשהקציפה יציבה מוסיפים את הגבינות,
שמנת וקורנפלור ומאחדים במהירות נמוכה.
כשהבצק קר מוזגים את בלילת הגבינות ומפזרים את הפרורים למעלה .
מכניסים ללילה שלם במקרר.
בהצלחה