טבעוני מאפים

מתכון לפיתות ביתיות

צילום – מיטל ברונר ארבל
מתכון לפיתות ביתיות
מתכון לפיתות או באפיה בתנור על חום הכי גבוה או בסיר חשמלי
הרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
3 כוסות מים
5 כפות שמן זית
20 גרם מלח – כף גדושה
איך מכינים- 
בקערת מיקסר  שמים שמרים,עם סוכר ומים
לאחר  שהשמרים תססו מוסיפים כל הרכיבים שנותרו.
מפעילים את המיקסר 10 דקות בלישה איטית. לראות אם חסר מים תוסיפו.
מכסים ומתפיחים שעה.
בעזרת ידיים משומנות  יוצרים מהבצק 18 כדורים  ושמים על משטח מקומח .
מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה של חצי שעה.
מרדדים את כדורי הבצק לגודל של פיתה שטוחה בעובי של ס"מ לא לרדד דק מידי.
או שאופים בסיר גריל חשמלי או בתנור .
מדליקים תנור על 250 מעלות
מניחים בכל פעם 4 פיתות על נייר אפייה.
אופים במשך 4 דקות.
הופכים את הפיתות ואופים עוד 3-4 דקות.
את הפיתות שיוצאות מכסים במגבת,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *