קציצות בטעם של ילדות
מתכון מאת מירב אלבז
הרכיבים-
בשר טחון חצי קילו
חצי בצל מגורד
חצי גזר מקולף מגורד
חצי תפוח אדמה מקולף מגורד
חופן כוסברה קצוצה
ביצה
פירורי לחם עד מרקם סמיך ורך
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית משיה
חצי כפית תבלין מרוקאי לקציצות
3 כפות שמן
3 חופנים של מים
לרוטב:
4 עגבניות קלופות קצוצות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
3 שיני שום קצוצים כוס מים ומרתיחים.
כפית מלח
חצי פלפל שחור גרוס
חצי כפית משיה
כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ פפריקה חריפה
מעט זעפרן
חצי כוס שמן
איך מכינים
תחילה נערבב את כל חומרי הבשר בקערה גדולה, נלוש היטב ונניח למנוחה
לרוטב נשים בסיר רחב, 4 עגבניות קלופות קצוצות
קופסה קטנה של רסק עגבניות, 3 שיני שום קצוצות, כוס מים ונרתיח
נוסיף לסיר את כל שאר המרכיבים – מלח, פלפל שחור, משיה, פפריקה מתוקה וחריפה
זעפרן ושמן, נערבב עד שהרוטב אחיד ומבושל היטב
תוך כדי או לפני הכנת הרוטב נכדרר את הבשר לכדורים קטנים
את כדורי הבשר נוסיף לרוטב, נכסה את הסיר עם מכסה
ונבשל על אש בינונית כ20-25 דקות בערך עד שהכל מתרכך
נכבה את האש ונהנה, בהצלחה!
אני הכי ממליצה לאכול בתוך לחם, הכי טעים