דגים מאכלים ביתיים קציצות

סיר הקציצות הכי טעים מהמטבח המרוקאי של אמא

בלינה שושנה
סיר קציצות דגים רכות במטבוחה מהמטבח המרוקאי של אמא
מתכון של בלינה שושנה
הרכיבים
לקציצות:
בקערה
300 גרם דג מרלוז טחון
300 גרם דג נסיכת הנילוס טחון
צרור כוסברה קצוצה
4 שיני שום קצוצות דק
כף פפריקה מרוקאית
כוס פירורי לחם
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 חלמונים
למטבוחה :
8 עגבניות קלופות
5 שיני שום
פלפל חריף קצוץ
כף פפריקה אדומה
כף שמן צילי חריף
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
צרור כוסברה קצוצה
כף מיץ לימון סחוט
איך מכינים –
תחילה לקציצות נערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה
נגלגל את כל התערובת לקציצות ונשים בצד
נקלף 8 עגבניות ונשלוק לתוך סיר עם מים רותחים
נבשל במשך 10 דקות ונוציא, מהעגבניות ניצור רסק ונשאיר בצד
בסיר רחב נטגן פלפל חריף קצוץ ו5 שיני שום למשך דקה-שתיים
נוסיף כף פפריקה אדומה, כף שמן צילי חריף, מלח, פלפל ונערבב
נוסיף את הרסק ששמנו בצד ונוריד לאש בינונית
נערבב היטב מדי פעם עד שהרוטב מצטמצם
נוסיף 2 כפות שמן זית, צרור כוסברה קצוצה,
וכף לימון בלאדי, נערבב וננמיך את האש
נסדר יפה את הקציצות בסיר, נסגור עם מכסה
ונבשל למשך 30-40 דקות על אש נמוכה
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *