העוגה שלא תרצו לפספס
שוקו ציפס תפוזית
מתכון מאת Ba Su
הרכיבים-
5 ביצים
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כוס מיץ תפוזים טרי
גרידה מחצי תפוז
כוס שמן
כוס וחצי קמח מנופה + 2 כפות קמח
שקית אבקת אפיה
2 חופנים של שוקולד צ'יפס (אפשר יותר או פחות)
איך מכינים –
תחילה את השוקולד צ'יפס נערבב במעט קמח ונניח בצד
לאחר מכן נפריד את הביצים
נקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב.
בקערה שניה נערבב את החלמונים, שמן. תמצית וניל,
מיץ תפוזים, גרידת תפוז, קמח ואבקת האפיה
את החלבונים המוקצפים נוסיף בכמה פעימות לקערת החלמונים בקיפול עדין
נשמן תבנית קוגלהוף מאורכת, ליצוק את הבלילה לתוך התבנית
את השוקולד ציפס נסנן במסננת להורדת עודפיי הקמח.
נפזר מעל הבלילה בתבנית את השוקולד צ'יפס ונערבב קלות
נחמם תנור מראש ל175 מעלות חום עליון תחתון
נאפה כ40-45 דקות, נוציא ונצנן
בהצלחה!
כוס שמן,??? אולי קצת שמנת חמוצה במקום?
אפשר
היי… לא הבנתי מה זה כוס וחצי קמח מנופה+2 כפות קמח…. זה לא יוצא 2 כוסות קמח?… אשמח לדעת .. כמה קמח לשים. תודה
כמו שרשום
זה כמעט 2 כוסות