בשר מאכלים ביתיים

תמונה אחת שווה אלף מילים – צלי כתף ברוטב מפציץ

אילנית כרבי
תמונה אחת שווה אלף מילים – צלי כתף ברוטב מפציץ
מתכון מאת אילנית כרבי
הרכיבים-
לצלי:
חצי כפית כורכום
3-4 גרגירים פלפל אנגלי
כמה עלי דפנה
בערך קילו וחצי צלי כתף מספר 5
לרוטב:
3 בצלים חתוכים לחצאים
כמה כפות שמן
4 שיני שום
כפית כורכום
כף סילאן
כוס וחצי מים
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית כמון
פלפל שחור גרוס לפי העין
3-4 גרגירים פלפל אנגלי
רוטב טריאקי
פטרוזיליה יבשה
איך מכינים –
ראשית נרתיח מים עם חצי כפית כורכום,
כמה גרגירי פלפל אנגלי, כמה עלי דפנה
ואת הצלי כתף מספר 5 עד להתרככות מלאה של הצלי.
לפני שנוציא נסנן ונשמור את המים של הצלי כדי להשתמש בהם לרוטב.
נצנן את הצלי וכשהוא קר לחלוטין נפרוס אותו בצורת מניפה.
להכנת הרוטב-
בסיר רחב נטגן את הבצלים ושיני השום עם כמה כפות שמן עד הזהבה,
לאחר שהבצל והשום מזהיבים נוסיף כורכום וסילאן,
נערבב מעט ננמיך מעט את האש ונמשיך לבשל כ10 דקות.
לאחר מכן נוסיף כוס וחצי מהמים של הציר ששמרנו וכפית אבקת מרק עוף.
נמשיך ונפזר כמון, פלפל שחור גרוס, פלפל אנגלי ורוטב טריאקי,
נערבב את הכל היטב, ננמיך ללהבה נמוכה, נכסה את הסיר ונבשל כ40 דקות.
לאחר 40 דקות נזגג שוב טריאקי ונפזר מעט פטרוזיליה יבשה,
נעביר את הסיר מכוסה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות
נבשל בתנור עוד כ7 דקות בשביל שיקבל צבע יפיפיה, נוציא ונהנה
בהצלחה!

קצת על צלי כתף:

צלי כתף מספר 5, הידוע גם כ"פולייקה",
נתח בשר בקר עסיסי וטעים במיוחד המתאים לבישול ארוך ואיטי.
בזכות הסיבים הארוכים שלו והרקמה הייחודית,
הוא הופך לרך ונימוח לאחר בישול ממושך ברוטב עשיר.
טעמו הבשרי העמוק והמרקם המיוחד שלו הופכים אותו
למרכיב מרכזי בתבשילים קלאסיים כמו צלי בקר, גולאש וחמין.
ניתן להכינו עם מגוון תבלינים וירקות,
ולקבל בכל פעם טעם וחוויה שונים אך מעולים.

טיפים לצלי כתף:

  • חשוב להשתמש בנתח טרי ואיכותי, בשר טרי ואיכותי יהיה בעל צבע אדום עמוק.
  • נבחר נתח עם יחסית מעט שומן, מעט שומן בנתח יבטיח בשר עסיסי וטעים יותר.
  • אפשר להוסיף עוד ירקות שורש כמו גזר, תפוח אדמה כדי להעשיר את הטעם של הרוטב.
  • הוספת יין אדום יבש תעמיק את הטעם של הרוטב.
::

לעוד מתכונים לקדרות בשר לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *