מאפים מתכונים מהירים פרווה קינוחים

מצאתי את הקינוח המושלם לחגי תשרי

ליטל אשואל
מצאתי את הקינוח המושלם לחגי תשרי
מתכון מאת ליטל אשואל
הרכיבים-
לבצק:
כוס קמח לבן מנופה
100 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
שקית 100 גרם אבקת סוכר
כפית אבקת אפיה
4 כפות שמנת צמחית
לטופ פקאן:
250 גרם פקאן גרוס טבעי (לא טחון)
100 גרם מחמאה מומסת
חצי כוס סוכר חום כהה
3 כפות מייפל
2 כפות שמנת צמחית
איך מכינים –
מחממים תנור על 180 מעלות.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, קוביות המחמאה,
אבקת סוכר ואבקת אפייה, מפעילים על מהירות בינונית עד להיווצרות פירורים דקים,
מוסיפים את השמנת הצמחית ולשים עד לאיחוד.
אחר כך מרפדים תבנית מרובעת לא גדולה מדי בנייר אפיה,
מניחים את הבצק בתבנית ולוחצים עם הידיים כך שהבצק יגיע לכל קצוות התבנית.
אופים כ15 דק להשחמה קלה, מוציאים מהתנור ומצננים.
לטופ הפקאן:
ממיסים את המחמאה במיקרו ומסיפים אל המחמאה את שאר המרכיבים,
יוצקים את התערובת מעל הבצק בתבנית ואופים ב180 מעלות למשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין ופורסים לקוביות יפות.
בהצלחה!

קצת ריבועי פקאן:

ריבועי בצק עם שכבת פקאן עליונה, קינוח מיוחד וחדשני שירשים את האורחים שלכם,
הבצק המתוק בשילוב עם שכבת הפקאן הקראנצ'ית והעשירה
יוצר לנו משהו חדש ומגוון לערבי החג של חגי תשרי,
הקינוח מתאים גם לאירועים משפחתיים או פשוט לרגע של פינוק.
ניתן להוסיף לו מגוון תוספות כדי ליצור גרסאות ייחודיות וטעימות.

 

טיפים לריבועי פקאן:

  • השתמשו בפקאנים טריים כמה שיותר לקבלת הטעם הטוב ביותר.
  • נסו להוסיף תבלינים כמו קינמון, אגוז מוסקט או ציפורן למילוי הפקאן כדי להעשיר את הטעמים.
  • לפני החיתוך, חשוב לצנן לחלוטין את הריבועים בטמפרטורת החדר כדי שיתייצבו.
  • תוכלו להוסיף שוקולד צ'יפס, אגוזים אחרים או פירות יבשים לשכבת הפקאן.

לעוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *