עוף

עוף במרינדת רימונים מטמטמת במיוחד לראש השנה

Maryvonne Marye
עוף במרינדת רימונים מטמטמת במיוחד לראש השנה
מתכון מאת Maryvonne Marye
הרכיבים-
עוף טרי שלם
למרינדה:
4 כפות סילאן
4 כפות תרכיז רימונים
2 כפות פפריקה
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
חצי כפית חומץ
2 כפות לימון
3 כפות צ'ילי מתוק
איך מכינים –
ראשית נכין את המרינדה בקערה,
נערבב את כל החומרים עד לאיחוד.
נבריש את העוף במרינדה היטב ונעביר לתבנית רוסטר.
נכסה את העוף בשכבה אחת של נייר אפיה ומעליה שכבה אחת של רדיד אלומיניום.
נכניס לתנור שחומם מראש ל150 מעלות למשך כשעתיים.
לאחר שעתיים נוציא את התבנית,
נוריד את נייר האפיה ורדיד האלומיניום מהתבנית,
נגביר את חום התנור ל180 מעלות ונכניס לתנור להשחמה יפה,
אצלי לוקח כ15 דקות אבל יכול להיות פחות גם, נשגיח שיקבל השחמה אך שלא ישרף.
נוציא ונתענג, בהצלחה!

קצת על עוף צלוי:

עוף צלוי הוא מאכל פופולרי ואהוב בכל העולם
מופיע כמעט בכל מטבח בוריאציה כזו או אחרת.
הוא קל להכנה, אפשר להכינו במגוון דרכים יצרתיות, תמיד טעים ומשביע.
העוף נצלה בתנור בחום גבוה, עד שהעור מזהיב והבשר מבושל לגמרי
ניתן לצלייה שלם, חתוך לחלקים וגם כמובן עם עצמות.

טיפים לעוף צלוי:

  • השתמשו בעוף טרי ולא קפוא, מעוף טרי נקבל מרקם וטעם עדיפים בהרבה
  • נגיש לצד אורז, קוסקוס או ירקות צלויים
  • הוסיפו עוד סוגים של ירקות יחד עם העוף לצלייה, לקבלת ארוחה מלאה וטעימה.
  • לאחר שהוצאנו את העוף מהתנור, ניתן לו לנוח כ10-15 דקות לפני ההגשה. זה יעזור מאוד לטעם העסיסי להתפזר בתוך הבשר.

 

 

לעוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *