מתכונים מהירים צמחוני

כרובית יפיפיה וזהובה בתנור בקלי קלות

Batel Abuav
כרובית יפיפיה וזהובה בתנור בקלי קלות
מתכון מאת Batel Abuav
הרכיבים-
כרובית 1 שלמה
לרוטב:
2 כפות מיונז
2 כפות צ'ילי מתוק
כף רסק עגבניות
כף מייפל
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
פפריקה מתוקה לפי טעם
אופציות לתבלינים נוספים – טימין/ אורגנו/ פפריקה חריפה וכו'
מערבבים הכל יחד
איך מכינים –
ראשית נרתיח מים בסיר ונשלוק את הכרובית פנימה,
נבשל כ15 דקות ללא מכסה ונוציא לסינון,
נשאיר את הכרובית במסננת עד שאין נוזלים בכלל והיא יבשה לגמרי.
אחר כך נערבב בקערה את מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד,
נעביר את הכרובית לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה
ונצפה את הכרובית ברוטב בעזרת כף/מברשת היטב.
לבסוף נחמם תנור מראש ל220 מעלות ונכניס את התבנית עם הכרובית לתנור.
אופים עד הזהבה יפה ומוציאים להגשה,
בהצלחה!

קצת על כרובית אפויה בתנור:

כרובית אפויה בתנור היא תוספת נפלאה ופשוטה להכנה לכל ארוחה.
היא מקבלת טעם מעושן ומתקתק, ומרקם רך ומעט קריספי.
כרובית אפויה היא בריאה ועשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
היא מצוינת כבסיס לפסטות, פיצות או סתם כתוספת לצד כל מנה עיקרית.

טיפים לכרובית אפויה בתנור:

  • השתדלו לבחור כרובית עם פרחים לבנים ויציבים, גבעול ירוק פריך ועלים חיצוניים ירוקים כהים.
  • שחקו לפי טעמכם עם שילוב התבלינים! – שילובים קלאסיים כוללים שום, רוזמרין, טימין, פלפל שחור, פפריקה מעושנת ומלח. אפשר גם להוסיף גבינה מגוררת, אגוזים קצוצים או פירורי לחם לפריכות נוספת, תנו לדימיון להתפרע!
  • לפריכות נוספת ניתן להכניס את הכרובית לאחר שהיא מצופה ברוטב למקפיא למשך כ10 דקות.
  • נסו לגוון אפילו עם פירות יבשים, צנוברים או צימוקים.

 

 

לעוד מתכונים עם כרובית לחצו כאן

 

 

 

 

Batel Abuav

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *