מאפה בשר במראה מושלם לערב החג שירשים את כל האורחים שלכם
מתכון מאת אסתי זוהר
הרכיבים-
חבילת בצק עלים מופשרת
13-15 תבניות מאפינס אישיות מאלומניום
ביצה למריחה
שומשום לציפוי
מצרכים למילוי:
800 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים
חבילת פטריות חתוכות (לא חובה)
מלח לפי טעם
רבע כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
כף צ'ילי מתוק
חצי כפית שום גבישי
איך מכינים-
ראשית בסיר חדש נטגן את הבצלים להזהבה,
נוסיף את הפטריות וניתן עוד צריבה קלה להכל,
נוציא את הבצל והפטריות לכלי נפרד ונשמור בצד.
אחר כך באותו סיר שטיגנו נטגן את הבשר הטחון עד השחמה קלה,
מוסיפים לבשר את התבלינים ולקראת הסוף גם את הצ'ילי המתוק ומערבבים ביחד שהכל ייספג,
נוריד מהאש ונניח בצד לקירור מוחלט של הבשר.
לאחר מכן מקמחים את הבצק עלים וחותכים לריבועים,
מרפדים את תבניות המאפינס בריבוע בצק וממלאים במילוי הבבשר,
אחרי שמילאנו בבשר נחתוך מעוד ריבוע בצק רצועות דקות (6 רצועות לכל מאפה),
ונניח את הרצועות מעל המילוי בצורת שתי וערב.
לפני האפיה רצוי להקפיא ללילה את המאפה לאחר שסיימנו להרכיבו
כך שהרצועות יישארו יציבות ומחוברות לבסיס.
נניח את תבניות המאפינס עם המאפה בתבנית תנור,
נבריש בחלקו העליון של המאפה בביצה טרופה ונפזר שומשום.
נחמם תנור מראש ל190 מעלות ונאפה עד הזהבה.
בהצלחה!