מאפים מתכונים מהירים עוגיות פרווה קינוחים

עוגיות בולו תוניסאי ביתי בטעם של נוסטלגיה ואהבה

שרה יוסף
עוגיות בולו תוניסאי ביתי בטעם של נוסטלגיה ואהבה
מתכון של שרה יוסף
הרכיבים-
5 ביצים גודל L
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי שמן
1/2 כוס אגוזים טחונים גס
3 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שקדים טחונים גס
1/2 כוס צימוקים לבנים קטנים
1 ק"ג קמח
3 שקיות אבקת אפיה
איך מכינים-
ראשית נערבב את הביצים שלמות עם סוכר במיקסר,
נקציף היטב ונוסיף שמן בהדרגה.
אחר כך נוסיף את סוכר הוניל, האגוזים, שקדים,
צימוקים ובסוף את הקמח עם אבקת האפיה עד בצק אחיד,
בסיום ניתן לבצק לנוח מכוסה כ20 דקות.
לאחר המנוחה נחלק את הבצק ל6 כדורים וניצור מעין נקניק מהבצק,
כל נקניק נחלק לכדורים קטנים ניצור את צורת הבולו כמו בתמונה ונגלגל בשומשום.
לבסוף נניח שקד שלם במרכז הצורה וניצור פסים בעזרת סכין.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה עד קבלת צבע חום יפה.
בהצלחה!

קצת על עוגיות בולו תוניסאיות:

בולו תוניסאי הן עוגיות תוניסאיות מוכרות בכל רחבי המדינה,
עשירות בטעמים, קריספיות, בדרך כלל מכילות שומשום ותערובת תבלינים ארומטיים.
נהדרות לצד הקפה בבוקר או כנשנוש קטן באמצע היום.
הבצק מעוצב בצורה מיוחדת לפני האפיה,
טעמן הייחודי והמרקם הכיף הופכים אותם לאהודות במיוחד לאוהבי המאפים המזרחיים.

טיפים לעוגיות בולו תוניסאיות:

  • השתמשו בחומרים בטמפרטורת החדר כדי שהתערבבו היטב ובקלות.
  • הוסיפו לבצק מעט מיץ תפוזים או מים אם הוא יבש מדי
  • אפשר לנסות ולהפוך את העוגיה לבריאה יותר, פשוט החליפו חלק מהסוכר בדבש או ממתיק טבעי אחר, והשתמשו בשמן זית במקום שמן רגיל.
  • נסו להוסיף תבלינים שאתם אוהבים לפי הטעם כמו קינמון, הל או ציפורן.
  • השאירו מרווח בין עוגיה לעוגיה בתבנית כדי שלא ידבקו אחת לשניה באפיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *