המרק המושלם ליום קר – ירקות ועדשים נפגשים בצבעוניות חמה ומנחמת
מתכון מאת אסתר סמרנו
הרכיבים-
1 בצל
2 תפוח אדמה
2 קישואים
גזר 1
בטטה קטנה
2 שיני שום
חופן סלרי קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
כוס וחצי עדשים מושרים במים
כף אבקת עוף
כמון לפי טעם
כורכום לפי טעם
פלפל שחור לפי הטעם
איטריות (לא חובה)
איך מכינים-
בסיר בינוני נבשל את הבצל עד הזהבה,
לאחר שהבצל מזהיב נוסיף את שאר הירקות ונטגן את הירקות כמה דקות עד ריכוך קל,
אחר כך נוסיף את העדשים המושרים, התבלינים ונוסיף מים עד כיסוי כל המרכיבים.
מביאים לרתיחה, לאחר שרותח נוריד ללהבה נמוכה,
נמשיך לבשל עוד כ30-40 דקות, או עד שהעדשים והירקות רכים.
מי שרוצה להוסיף אטריות – לבשל לפי הוראות יצרן על השקית
ולהוסיף את האטריות כ5 דקות לפני סיום הבישול.
לפני שנוריד מהאש נטעם ונתקן טעמים במידת הצורך.
בהצלחה ובתיאבון
סודות למרק המושלם:
- שימוש בירקות טריים – ירקות טריים ישפרו משמעותית את מרמקו וטעמו של המרק.
- קליית הירקות – מומלץ לפני הוספת הירקות בסיר לקלות אותם בתנור לטעם מעושן ועמוק יותר, מוסיף מאוד.
- שימוש בתבלינים מגוונים – הוסיפו עוד תבלינים כמו פפריקה מעושנת, זעתר וכו' שיוסיפו עוד עומק וטעמים שונים למרק.
- הוספת חלב קוקוס – הוספת חלב קוקוס לקראת סוף הבישול תוסיף למרק קרמיות נחמדה