כדורי עוואמה אלוהיים – מתכון חדש עם סירופ מיוחד שנמס בפה
מתכון מאת שרה יוסף
הרכיבים-
לסירופ הדבש:
3 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
שקית סוכר וניל
מיץ מחצי לימון
גרידת תפוז
לבצק:
כוס קמח
כוס קונפלור
חצי כוס סולת
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
כוס וחצי מים פושרים
איך מכינים-
בקערה נערבב עם כף את כל מרכיבי הבצק עד קבלת בלילה דלילה,
במידה וחסר נוסיף עוד רבע כוס מים, בסיום נכסה ונפתיח כ30 דקות.
לאחר 30 דקות נערבב היטב, נכסה ונפתיח שוב כ30 דקות.
אחר כך בזמן ההתפחה השניה נכין את הסירופ –
נבשל את כל המרכיבים ביחד בסיר על להבה נמוכה-בינונית כ25 דקות ונקרר היטב.
בסיום ההתפחה השניה נעביר את הבלילה לשקית זילוף או בקבוק לחיץ,
נחמם שמן עמוק על להבה נמוכה ונזלף לשמן עיגולים קטנים.
נוציא את העיגולים לרשת או נייר סופג ונתבול בסירופ דבש
בהצלחה!
קצת על כדורי עוואמה:
השם 'עוואמה' מקורו במילה מהשפה הערבית שפירושה 'צף'.
השם מתייחס לכדורים שצפים בסירופ דבש לאחר הטיגון.
כדורי העוואמה הם מאכל פופולרי במדינות רבות במזרח התיכון,
בכל מדינה גם יש את הטויסט הייחודי שלה.
למשל, במצרים מוסיפים לרוב מי ורדים לסירופ הדבש,
בעוד שבסוריה נהוג להוסיף אגוזי מלך קצוצים לבצק.