קציצות עוף פשוטות וטעימות מתערובת מפתיעה שכולם ישאלו עליה
מתכון של אתי חרפוף
הרכיבים-
חצי קילו עוף טחון טרי
תפוח אדמה 1
חופן פטרוזליה קצוצה
ביצה 1 L
בצל 1 קצוץ דק
מלח
כפית חוויאג למרק
פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
כפית שום כתוש
2-3 כפות פירורי לחם
איך מכינים –
נבשל את תפוח האדמה את ריכוך,
אחר כך אתנטגן את הבצל הקצוץ עם מעט שמן במחבת להזהבה יפה ונוציא.
נמעך את תפוח האדמה לפירה ונעביר לקערה,
נוסיף לקערה עם הפירה את העוף הטחון, פטרוזיליה,
תבלינים, ביצה, בצל מטוגן ופירורי לחם.
לאחר מכן נערבב הכל ביחד היטב לתערובת אחידה ונעביר למקרר למנוחה של כ30 דקות.
לבסוף נחמם שכבה דקה של שמן במחבת או לחלופין שמן עמוק ומטגנים להשחמה יפה מ2 הצדדים.
בהצלחה!
שדרוגים אפשריים:
נסו להכין את הקציצות עם רוטב לאחר הטיגון,
רטבים אפשריים – רוטב עגבניות ביתי,
רוטב יווני עם לימון סחוט, שום ואורגנו,
רוטב הודי עם כורכום, כמון, ג׳ינג׳ר וחלב קוקוס וכו׳.
הגישו לצד אורז, בטטות אפויות, קינואה, סלט ירוק
או לצד לחם מחמצת או פיתה ורטבים מלווים.
כל אלו ישפרו פלאים את המתכון ויתנו לו עוד טויסט.
לעוד מתכונים לקציצות לחצו כאן