
מלפוף (בקלאווה עירקית) שקדים ופיסטוקים
הרכיבים –
חבילת עלי פילו
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה ממומסת או חמאה או שמן
400 גרם בוטנים/אגוזי מלך/שקדים/פיסטוק
חצי כוס קוקוס
3 כפות סוכר
כפית וחצי הל טחון
קינמון
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון בנוני סחוט
איך מכינים –
את הבוטנים/אגוזי מלך/שקדים/פיסטוק יש לשבור גס או לטחון דק. אישית אוהבת טחינה דקה.
את המרכיבים לסירופ, מביאים לרתיחה, בבישול עד 4 דק אחריי.
מחממים את התנור על 170° בטורבו.
משמנים את התבנית.
מניחים עלה פילו על נייר אפייה ומורחים, בנדיבות, מרגרינה על כל השטח.
בקצה הקרוב אליכם, מניחים פס עבה של המלית. תופסים את הנייר, מכסים את פס המלית, מסירים את הנייר וממשיכים לגלגל.
יש שמצרפים, יחד עם המלית, שיפוד עץ לכיווץ הבצק ושליפה קלה לתבנית. אני כיווצתי בעזרת ידיי, ללא השיפוד.
בתום ההכנה, יש למרוח את החמאה שנותרה על כל המלפופים בתבנית.
לחתוך את הגודל הרצוי לממתק, לפני האפייה.
בתנור – 30 דק' לערך או עד קבלת גוון זהוב ולהוציא. לשפוך עם מצקת את הסירופ על הכל.
להגיש קר😊
בתיאבון