ללא קטגוריה

מתכון לחמעג'ון מטורף

לחמעג'ון/כרמית דהאן

 

הרכיבים –
לבשר
חצי קילו בשר טחון
בצל אחד גדול קצוץ
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
מעט צנוברים

איך מכינים –

במחבת רחבה מטגנים את הבצל מוסיפים שום כתוש ואת הבשר מטגנים היטב עד שהבשר משנה את צבעו
מתבלים במלח ופלפל שחור
מוסיפים צנוברים
מקררים היטב רצוי במקרר

הרכיבים לבצק-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים או25 גרם שמרים טריים
כף סוכר
רבע כוס שמן
כוס עד כוס וחצי מים
כף מלח

שמים את הקמח בקערה מוסיפים את השמרים והסוכר מערבבים
מתחילים עם המים מוסיפים בהדרגה
מוסיפים את השמן והמלח
ולשים לבצק רך ונוח
מעבירים לקערה משומנת
משמנים מעט את הבצק
מכסים ומתפיחים

מחלקים את הבצק לכדורים יוצרים מכל כדור צורה שאוהבים אפשר מלבן אפשר עיגול
דוקרים את הבצק בחלקו הפנימי
מברישים את הדפנות בביצה
אופים בחום של 200 כרבע שעה עד להזהבה קלה
מוציאים מהתנור ממלאים בבשר מורחים את הדפנות בשמן זית ומחזירים לתנור לעוד כרבע שעה עד שהבצק נאפה
מוציאים ומברישים שוב את הדפנות בשמן זית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *