ללא קטגוריה

עוגת פרג ושוקולד פשוט ממכרת

אורית חדידה

עוגת פרג ושוקולד

הרכיבים –

1/3 כוס חלב
1/3 כוס יין מתוק ( של קידוש )
100 גרם פרג ( מומלץ שניטחן במקום )
5. ביצים
קליפת לימון מגורדת
1 ורבע כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1 וחצי כוסות קמח
1. אבקת אפייה
1/4 כפית מלח

לשוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מייכל שמנת מתוקה

איך מכינים –
את החלב והיין מחממים במיקרוגל במשך דקה וחצי, מערבבים ומוסיפים את הפרג וגרידת הלימון, מניחים בצד לקירור 10 דקות.

את החלמונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה מעט והצהוב בצבע בהיר, בהדרגה מוסיפים את השמן ואת תערובת הפרג, את הקמח, האפייה והמלח.

מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר
( 1/2 כוס ) .
מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת הראשונה בהדרגה בתנועות קיפול עדינות
( לשמור על נפח ).
בתבנית 26 ,אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ- 50 דקות בערך ( בודקים עם קיסם שיצא יבש ).

מכינים את השוקולד:
מרתיחים את השמנת מתוקה
את השוקולד שוברים לקוביות ומניחים בקערה
שופכים את השמנת המתוקה החמה על השוקולד, מחכים 2 דקות מערבבים ושופכים מעל העוגה.
בהצלחה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *