עוגת שיש אורירית! רכה! ונמסה בפה!! מתכון שתמיד מצליח!!! כל אחת יכולה!!
סוד ההצלחה לעוגה הזאת וכמעט ולכל עוגת טורט או תפוזים, גבוהה!! ורכה!! הוא לא להקציף את החלבונים יותר מידי!!
שיהיו במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה!!
עוגת שיש
הכינה נועה אלוני מתכון של נעומי ברוכין
כוס חד פעמי חמה!!
הרכיבים-
6 ביצים
1 + 1/2 כוסות סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס מים או מיץ תפוזים
2 +1/2 כוסות קמח
1/3 כוס קקאו
איך מכינים –
להפריד ביצים ולהקציף החלבונים להוסיף סוכר בהדרגה.לא להקציף את החלבונים יותר מידי!!
שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה!!!!
להוסיף לחלמונים 1/2 כוס סוכר, תמצית וניל, שמן, מים או מיץ תפוזים,
ובסוף להוסיף את הקמח ואבקת אפיה. לערבב ולהוסיף בתנועות עטיפה את קצף החלבונים למרקם אחיד.
לשמן תבנית ולשפוך 3/4 מהעיסה פנימה
ל1/4 הבלילה הנותרת, להוסיף קקאו. (אפשר גם להוסיף כפית גדושה של נס קפה) ולערבב בתנועות עטיפה.
לשפוך את הבלילה החומה לתבנית ולערבב קלות בעזרת סכין.
180 מעלות
35-45 דקות
לבריאות!!
נעומי
נראה מצוין
איזו תבנית
תבנית עגולה עם חור באמצע
נראה מעולה. מה גודל הכוס שהשתמשת?