ללא קטגוריה

קובה חמוסטה כורדית מתכון לקובה הכי טעימה שיש

קובה חמוסטה כורדית מתכון טוב וטעים של אמא

 

הרכיבים-

כוס ג'ריש (הבורגול הכי דק)

כוס סולת

כוס מים חמים

כפית מלח

כף שמן

המלית של בשר-

חצי קילו בשר טחון שומני(במקור הבשר בבישול ארוך מפורק וקצוץ)

בצל קצוץ

שן שום

כפית בהרט- ראס אל חנות

חצי כפית כורכום

מלח ופלפל שחור

מעט סלרי קצוץ הגבעול

למרק-

בצל קצוץ

5 שיני שום חתוכות דק

צרור גדול של מנגולד קצוץ

חצי אריזה סלרי העלים פרוסים

קישוא גדול חתוך לקוביות

דלעת קוביות או גזר

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

לימון סחוט

 

איך מכינים –

נערבב את הסולת בורגול מים מלח ושמן כמו בצק  נלוש היטב. במידת הצורך נוסיף מים.

נכסה ונשאיר בצד.

נכין את המלית של הבשר – נטגן בצל , נוסיף בשר ונפורר וגם תבלנים וירק.

נקרר ונניח בצד

נכין בסיר רחב את המרק.

נטגן בצל עם שום נוסיף ירק ואז תבלינים ירקות ומים.

נסדר כדורים מתערובת הסולת .

נמלא במילוי של בשר ונסגור לקובה פחוסה.

נניח את הקובות במרק הרותח.

נבשל 40 דקות על גז נמוך. את מיץ הלימון נזלף לפני ההגשה על הקובות.

בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *