אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

איזה טעימה – עוגת שכבות תפוחים של סבתא

pixbay

איזה טעימה – עוגת שכבות תפוחים של סבתא

זו עוגה מומלצת וטעימה לחג וגם בכלל

עוגה מהמטבח ההונגרי של סבתא עם שכבות בצק ותפוחים

הרכיבים-

3 ביצים

200 גרם חמאה/מחמאה

3/4 כוס מיץ תפוזים

כפית ת. וניל

2 וחצי כוסות קמח תופח

חצי כוס סוכר

15 תפוחים מקולפים

חצי כוס סוכר

מיץ לימון סחוט

גרידת לימון שלם

קצת ת. וניל

קצת קינמון

איך מכינים-

נכין תבנית מלבנית תחתית משומנת עם ניר אפיה.

נחתוך תפוחים לקוביות ונבשל בסיר עם הסוכר כרבע שעה עד שלא נשארים נוזלים – לערבב כל הזמן.

להוריד מהאש ולקרר היטב.

נערבב את התערובת של הבצק -כל הרכיבים יחד לתערובת בחושה .

נחלק ל-2

חלק אחד נשטח בתבנית – 20/30 מלבן.

נאפה את הבצק  180 מעלות רבע שעה.

נוציא מהתנור ונפזר את התפוחים .

נפזר מלמעלה את תערובת הבצק – אם לא נוזלי מספיק להוסיף קצת מיץ תפוזים.

נמשיך ונאפה עוד 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.

רק לאחר שהתקררה אפשר לפרוס לקוביות ולהגיש.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.