איזה טעימה – עוגת שכבות תפוחים של סבתא
זו עוגה מומלצת וטעימה לחג וגם בכלל
עוגה מהמטבח ההונגרי של סבתא עם שכבות בצק ותפוחים
הרכיבים-
3 ביצים
200 גרם חמאה/מחמאה
3/4 כוס מיץ תפוזים
כפית ת. וניל
2 וחצי כוסות קמח תופח
חצי כוס סוכר
15 תפוחים מקולפים
חצי כוס סוכר
מיץ לימון סחוט
גרידת לימון שלם
קצת ת. וניל
קצת קינמון
איך מכינים-
נכין תבנית מלבנית תחתית משומנת עם ניר אפיה.
נחתוך תפוחים לקוביות ונבשל בסיר עם הסוכר כרבע שעה עד שלא נשארים נוזלים – לערבב כל הזמן.
להוריד מהאש ולקרר היטב.
נערבב את התערובת של הבצק -כל הרכיבים יחד לתערובת בחושה .
נחלק ל-2
חלק אחד נשטח בתבנית – 20/30 מלבן.
נאפה את הבצק 180 מעלות רבע שעה.
נוציא מהתנור ונפזר את התפוחים .
נפזר מלמעלה את תערובת הבצק – אם לא נוזלי מספיק להוסיף קצת מיץ תפוזים.
נמשיך ונאפה עוד 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
רק לאחר שהתקררה אפשר לפרוס לקוביות ולהגיש.