מאפים עוגות קינוחים

איזה טעימה – עוגת שכבות תפוחים של סבתא

pixbay

איזה טעימה – עוגת שכבות תפוחים של סבתא

זו עוגה מומלצת וטעימה לחג וגם בכלל

עוגה מהמטבח ההונגרי של סבתא עם שכבות בצק ותפוחים

הרכיבים-

3 ביצים

200 גרם חמאה/מחמאה

3/4 כוס מיץ תפוזים

כפית ת. וניל

2 וחצי כוסות קמח תופח

חצי כוס סוכר

15 תפוחים מקולפים

חצי כוס סוכר

מיץ לימון סחוט

גרידת לימון שלם

קצת ת. וניל

קצת קינמון

איך מכינים-

נכין תבנית מלבנית תחתית משומנת עם ניר אפיה.

נחתוך תפוחים לקוביות ונבשל בסיר עם הסוכר כרבע שעה עד שלא נשארים נוזלים – לערבב כל הזמן.

להוריד מהאש ולקרר היטב.

נערבב את התערובת של הבצק -כל הרכיבים יחד לתערובת בחושה .

נחלק ל-2

חלק אחד נשטח בתבנית – 20/30 מלבן.

נאפה את הבצק  180 מעלות רבע שעה.

נוציא מהתנור ונפזר את התפוחים .

נפזר מלמעלה את תערובת הבצק – אם לא נוזלי מספיק להוסיף קצת מיץ תפוזים.

נמשיך ונאפה עוד 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.

רק לאחר שהתקררה אפשר לפרוס לקוביות ולהגיש.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *