מאפים עוגות

עוגת תפוחים ומרנג מפעם

צילום -Liliya Kastner Gohshtein

 

עוגת תפוחים של הסבתות מפעם

הרכיבים-

בצק –

200 גרם חמאה /מרגרינה

1/2 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

4 חלמונים

כפית אבקת אפיה

2 וחצי כוסות קמח

רבע כוס מים

מילוי- תפוחים

8 תפוחים  ירוקים שקילפנו וחתכנו לקוביות

2 כפות סוכר

1/4 כוס מים

שקית סוכר וניל

גרידת לימון

כפית קורנפלור

כפית קינמון

המרנג-

4 חלבונים שנשארו מהבצק

3/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

איך מכינים-

נכין את מלית התפוחים – נבשל את התפוחים המים והסוכר עד שמתרככים לערבב כל הזמן..

לאחר שנוריד מהאש – נוסיף ונערבב את הרכיבים האחרים.

נרפד תבנית 26 או קוטר 24  עגולה בנייר אפייה.

נערבב רכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק.

נשטח על קרקעית התבנית.

נכניס לתנור 180 מעלות לרבע שעה.

נוציא ונשים מילוי מעל הבצק נכניס שוב לאפיה 20 דקות .

נקציף חלבונים עם סוכר ווניל.

נמרח על העוגה ונמשיך לאפות עד שהמרנג אפוי  טוב .

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *