עוף

מתכון לקציצות טוניסאיות כפתות

 

צילום – לימור אוחנה

מתכון לקציצות טוניסאיות כפיתות של סבתא
מאת – לימור אוחנה

הרכיבים-

חצי קילו קוביות קטנות של חזה עוף
בצל גדול

שן שום

תפו"א  מבושל
שמיר, פטרוזיליה-כוסברה-סלרי

רבע כוס סולת  או קמח מצה

מלח

פלפל שחור

פפריקה קצת

מרק עוף

מעט כמון ובהרט

כף שמן

איך מכינים-

לשים בקערה את קוביות חזה עוף שחתכנו (אני הוספתי לתערובת גם שומן כבש אבל לא חייבים).

לקצוץ בצל,שום וירוקים ולהוסיף לקערה.
להוסיף סולת , תפוח אדמה מרוסק לפירה, שמן בסיבוב ,כף מרק עוף,מלח,פלפל,מעט פפריקה ,מעט כמון ובהרט.
לערבב את כל העיסה עד שהמרקם שלה רך ואחיד ולהכניס למקרר לרבע שעה.
לשים שמן עמוק בסיר ולהביא לרתיחה אבל כשהשמן רותח להנמיך את האש כדי שהוא לא ישרף
לשים בקערה 2 ביצים עם כפית רסק עגבניות  ,ובצלחת אחרת לשים קמח/קמח מצה.
בידיים רטובים לוקחים מהעיסה ומתחילה ליצור קציצה .
מצפים קודם בקמח ואז טובלים בביצה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה .
אם רוצים לאכול את זה ככה צריך לשים לב שהקציצה מטוגנת מבפנים
מתאים לבישול עם רוטב אז מכינים רוטב ומוסיפים את הקציצות .

לרוטב עגבניות –

בסיר מטגנים בצל וקצת שום ,סלרי פרוס עגבניה פרוסה ותבלינים – פפריקה ,מלח פלפל שחור.

מוסיפים כף מלאה רסק עגבניות ומים ושמים את הקציצות – בישול חצי שעה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *