מתכון ללביבות תפוחי אדמה וירק משודרגות
מתכון לביבות תפ"א
קצת יותר משודרגות מהמתכון הבסיסי
מתכון מאת – אדל למפרט
ל-25-30 לביבות קטנות:
הרכיבים-
כוסברה/פיטרוזליה קצוצים לפי טעם
2 בצלים בינוניים
5-6 תפוחי אדמה בינוניים
2 ביצים
1 וחצי כפית מלח
(אני מוסיפה גם מעט מרק עוף )
כפית פלפל שחור
כורכום מעט ואפילו צי'לי נותן טעם טוב
4-5 כפות קמח/קמח מצה
איך מכינים –
קולפים 2-3 תפ"א ושמים לרתיחה
שהתפ"א רכים למעוך לפירה
לאחר מכן קולפים עוד 3 תפוחי האדמה והבצל ומגרדים גס בפומפייה
סוחטים את את הירקות המגורדים בין הידיים ומעבירים לקערה גדולה.
קוצצים את הכוסברה והפיטרוזליה
ומוסיפים גם אותם לקערה.
מוסיפים את יתר המרכיבים –
ביצים, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.
מחממים שמן חצי עמוק במחבת כבדה על גבי להבה בינונית (גובה השמן צריך להגיע עד למחצית מגובה הלביבות).
יוצרים מהתערובת צורות של קציצות וסוחטים שוב את הנוזלים.
חשוב להקפיד על ויסות החום במהלך הטיגון ולהנמיך ולהגביר את הלהבה בהתאם לצורך.
חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי (הלביבות צריכות לקבל גוון זהוב ולא חום).