ללא קטגוריה

מתכון לסלט חצילים פיקנטי וחריף

אתי מור
סלט חצילים פיקנטי חריף
מאת – אתי מור
הרכיבים
1-2 חצילים
2 גמבות (פלפל אדום)
מיץ מלימון טרי
גרידת לימון
4 שיני שום כתושות
פלפל ירוק חריף
אפשר כפית סחוג
מלח
טיפה סוכר
חצי כפית פפריקה
אפשר גם כמון
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
איך מכינים –
לשים את החציל חתוך לחצאי פרוסות גסות וגמבות ללא הליבה בתבנית עם נייר אפייה פזרו מלח.
לזלף שמן זית בנדיבות לערבב קצת בעזרת הידיים .
להכניס לתנור חם 200 מעלות עד שהכל זהוב ורך .
להכין בקערה רוטב מ-  מיץ לימון טרי גרידת לימון שום כתוש פלפל ירוק טרי חריף קצוץ או סחוג איכותי טיפה מלח סוכר וכחצי כפית פפריקה מתוקה .
כשהחצילים מוכנים בעודם חמים ישר מהתנור תעבירו לקערה עם הרוטב .
את  הגמבות מהתנור להעביר לשקית ולקשור היטב ככה יהיה קל לקלף את הקליפה . לחתוך ולהוסיף לקערה.
להוסיף חופן נדיב של כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ואז לערבב בעדינות ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *