לחמניות הבית כמו בגט
☆☆ בצק אליפות ☆☆
לחם בית
המתכון מאת – אריאלה גולדמן
▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ כמות : 8 כיכרות
▪︎ תנור מחומם מראש ל-240 מעלות, זמן אפייה 25-20 דק'
הרכיבים-
1 קג קמח לחם או מומליצה על קמח קפוטו איטלקי אריזה כחולה (ניתן להשיג בכל סופר)
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2 כוסות מים פושרים ( נניח בצד עוד כוס אחת ואם יהיה צורך אחרי שנוסיף את השמן אז נוסיף בהדרגה )
חצי כוס שמן
כף מלח
איך מכינים –
מערבבים את המרכיבים בקערת המיקסר חוץ מהמלח
לשים במהירות נמוכה מאוד. כאשר המרכיבים מעורבבים היטב ומתחיל להתהוות בצק ,להוסיף את המלח
ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ 15 דקות עד שהבצק רך, גמיש,אלסטי ( זמן הלישה חשוב) .
יוצרים כדור ומלטפים את פניו במעט שמן.
שמים את הבצק בכלי ,מכסים במגבת ומתפיחים עד הכפלת נפח
מחלקים את הבצק ל 8 חלקים. יוצרים כדורים.
מקמחים ממש מעט משטח עבודה ומרדדים כל כדור ואז מגלגלים לרולדה.
צובטים מעט את הקצוות ומתפיחים כ 50 דקות ( לא מקמחים את הלחמים ,מה שנראה בצילום זה קימוח מהרידוד)
בעזרת סכין חדה ודקה או סכין יפנית יוצרים חריצים אלכסוניים לאורכה של כל כיכר לחם
מחממים תנור ל-240 מעלות חום גבוה תוכנית אפייה רגילה.אופים 25-20 דקות עד שהלחמים זהובים והמעטפת קריספית
** חשוב: כדי לקבל לחמים רכים מבפנים וקריספיים במעטפת נתיז עליהם פעמיים מים במהלך האפייה **