מתכון דושפרה
מאכל בוכרי מסורתי
מאת – ספיר חודג׳ייב
הרכיבים –
לבצק:
1 ק״ג קמח
2 ביצים
כף מלח שטוחה
3וחצי כוסות מים
למלית הבשר:
בערךחצי קילו בשר טחון
5 בצלים ביחד במטחנה
מלח פלפל לפי הטעם
לרוטב:
1 בצל
גמבה קצוץ 1
200 גר רסק עגבניות
מלח פלפל לפי הטעם
גרגירי חומוס
חתיכות בשר קטנות
5 כוסות מים
איך מכינים –
מבשלים את הרוטב כמו מרק מזהיבים בצל ומוסיפים,בשר, פלפל תבלינים רסק וחומוס. מוסיפים מים ומבשלים עד שרך.
מכינים את הדושפרה
מערבבים מרכיבי הבצק עד שמקבלים בצק חלק וגמיש עדיף במיקסר.
מחלקים את הבצק ל 5 חלקים שווים
על כל אחד מפזרת קמח
ואז מעבירה במכונת בצק פסטה בפעם הראשונה בשלב 1 ככה על כולם וכל שכבה שמה קמח שלא ידבק ואז שלב 3 אותו הדבר ואז שלב 5 עד שנעשה דק דק.
מלית ה בשר – לערבב הכל יחד
חותכת הבצק לקוביות ממלאה בשר וסוגרת
ואז להרתיח מים ולבשל עד שצף במים.
להגיש בצלחת לשפוך את הרוטב מעל ושמיר
עבודת נמלים, אבל שווה כי טעים בטירוף👌🏻