בשר

צלי בשר ביין אדום ופטריות

נועם זיגדון
צלי בשר ביין אדום ופטריות
מקור המתכון מאת – נועם זיגדון
הרכיבים-
1 ק"ג צלי כתף
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
½ ראש שיני שום פרוס
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות רגיל/פורטבלו
חתוכים לרבעים
1 כוס יין אדום יבש
¼ כוס שמן
3-4 ציר בשר
½ -1 כפות דבש
1 כף פפריקה מתוקה
½ כף מלח
¼ כפית פלפל שחור
6-7 גבעולי עלי טימין טרי
איך מכינים-
מבשלים כ-50 דקות את הבשר בסיר לחץ עם מים פלפל אנגלי 5-6 שיני שום ועלי דפנה
לא לשפוך את המים שהבשר התבשל בו- לסנן ולשמור.
לקרר  עדיף גם לאחר קירור במקרר- לפרוס לפרוסות.
בסיר רחב וגדול מטגנים את הבצל עם השמן
מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ- 5 דקות
מוסיפים את השום והפפריקה
מוסיפים את הדבש את הציר בשר והיין
מכניסים את פרוסות הבשר
מתבלים במלח ופלפל שחור
מכניסים את הבצלים השלמים ואת ראש השום מניחים את העלי הטימין
מבשלים  כ- שעתיים או עד שהבשר מתרכך
באהבה נועם זיגדון 💞 אפשר להכניס לבישול בתנור מכוסה .
נועם זיגדון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *