אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

בקלאווה פיצוחים במיוחד לט"ו בשבט

בקלאווה פיצוחים במיוחד לט"ו בשבט

בקלאווה- מתכון קל וטעים!
מאת – אלה הילל
הרכיבים-
1 חבילת עלי פילו.
3 כוסות אגוזים קצוצים מכל הסוגים  (אגוזי מלך טחון, פקאן, לוז, קשיו, פיסטוק ושקד).
3/4 כוס סוכר
כפית קינמון
אפשר תבלין הל טחון
שמן להברשה.
איך מכינים-
לערבב לתערובת האגוזים שלושת רבעי כוס סוכר עם קינמון.
לפתוח את העלים להבריש בשמן כל עלה ולקפל לחצי.
לשים כמות נדיבה של אגוזים בקצה ולגלגל..לקווץ קצת
להניח על נייר אפיה בתוך תבנית, להבריש שוב בשמן ולחתוך.
לאפות על חום 180 מעלות עד להזהבה.
כשיוצא לשפוך סירופ סוכר-
לבשל עד שיסמיך –
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
מיץ מחצי לימון
לפזר פיסטוק גרוס מעל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.