טבעוני צמחוני

אורז פרסי עם פול ושכבה שרופה מטורפת

דליה סיני

זה האורז הכי טעים שיש

משתפת במתכון –

דליה סיני

אורז עם פול ושמיר טעים

הרכיבים

3 כוסות אורז יסמין איכותי
לשטוף היטב עד שהמים יוצאים שקופים

כואכום

מלח פלפל

תפוחי אדמה פרוסים

שמיר קצוץ

כוס פול

כמון

איך מכינים –

בסיר גדול להרתיח מים עם כף שמן ו2 כפות מלח (כמו בישול פסטה)
שהמים רותחים להוסיף אורז ששטפנו ולבשל כ6 דקות ולסנן
בסיר טפלון בלבד לשים רבע כוס שמן נחמם מעט ונוציא חצי ממנו לקערה
נפזר חצי כפית כורכום ומעט מלח
נסדר תפוח אדמה אדומה בתחתית הסיר בעובי 2 ס״מ .

נוסיף את האורז שערבבנו עם 2חבילות שמיר קצוץ ופול מקולף ומעט כמון ונחזיר לאש בגז הכי גדול בלהבה נמוכה ונכסה במגבת או כיסוי לאורז ונחכה כמה דקות עד שעולה אדים ,

ברגע שיש אדים מוסיפים לשמן שהוצאנו רבע כוס מים רותחים ומעט מלח ונשפוך על האורז ונחזיר לאש שעה ועשר דקות
נוריד מהאש ניתן לסיר להתקרר על השיש ונהפוך עם צלחת מתאימה
בהצלחה ממני באהבה❤️
ניתן להחליף פול לאפונה ירוקה
השמיר ופול צריך להיות יותר מהאורז בכמות
ניתן להוסיף מעט שמיר יבש
ומכינים כך –

שמיר לשטוף היטב ולייבש ללא גבעולים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *