בורקס גבינה ותרד מבצק פריך –
משתפת במתכון -אילנה לוי
הרכיבים-
הבצק:
1 ק"ג קמח,
כף שטוחה מלח,
1 אבקת אפיה,
150 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות,
1 יוגורט,
חצי כוס שמן,
חצי כוס מים
ו – 2 חלמונים.
מילוי-
1 חב' עלי תרד או עלי מנגולד בלי הגבעול שטופים וקצוצים דק.
150 גר' גבינת פטה
100 גר' גבינת חמד
200 גר' גבינה בולגרית
100 גר' גבינה צהובה.
איך מכינים-
ללוש את הבצק עד איחוד החומרים. אם הבצק מעט יבש אפשר להוסיף כף או שתיים שמן.
לכסות את הבצק ולהניח בצד חצי שעה.
בינתיים נכין את המילוי:
לגרד את כל הגבינות ולהוסיף 1 ביצה לאיחוד ולערבב הכל ביחד היטב.
לחלק את הבצק ל – 5 חלקים שווים.
להניח על נייר אפיה חלק אחד ולרדד לריבוע גדול.
לחתוך לריבועים שווים, למלא כל ריבוע, לסגור היטב למשולש.
למרוח ביצה טרופה עם מעט מים ולפזר שומשום.
לאפות ב – 180 מעלות אפשר בטורבו.
בהצלחה – אילנה לוי