ללא קטגוריה עוגיות קינוחים

מושלגות תות מעלפות

מושלגות תות שדה

מתכון המטבח של תכלת

מאת – נורית איטח

הרכיבים

חומרים:

רבע כוס שמן

3/4 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

תמצית וניל או שקית סוכר ווניל

קורט מלח

כוס וחצי קמח

חצי כוס שקד טחון מולבן

שקית אבקת אפיה

4 כפות ג'לי תות שדה

כף אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס מים פושרים

מעט צבע מאכל אדום לפי הצורך

 

לציפוי: מומלץ אבקת סוכר של גלעם בלבד או אבקת סוכר מקצועית נמכרת בחנויות מתמחות בלבד.

 

איך מכינים

בקערה קטנה מערבבים מים, ג'לי תות שדה מכסים ל 10 דקות.

במיקסר עם וו גיטרה לעבד את הסוכר, שמן, ביצה, וניל, מלח, קמח ואבקת אפייה, אינסטנט פודינג וניל והג'לי שהכנו.

מערבבים עד שמתקבלת עיסה דביקה,אם הצבע האדום לא בוהק לכם, תוסיפו מעט צבע מאכל

עוטפים את הבצק ומכניסים למקרר לשעתיים.

 

מחממים תנור ל-160 מעלות.

יוצרים כדורים במשקל 30 גרם או יותר

ומגלגלים באבקת סוכר פעמיים

להניח את הכדורים במרווחים על גבי התבנית.

אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מתפוצצות.

לא לגעת בהן עד שהן מתקשות

מאחסנים בקופסא אטומה במקום מוצל.

לא מקרר לא מקפיא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *