אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

קובניות – מאפי שמרים מטריפים השיטה הסודית להכנה

Miriam Elkayam

 

מתכון לקובניות

מאת – Miriam Elkayam

הרכיבים-

 

קג קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים

1 ביצה

1 אבקת אפיה

כף מלח

2 כפות סוכר

חצי כוס שמן

550 מ"ל מים פושרים

(200 גר' חמאה למרוח)

איך מכינים-

להכניס לקערת המיקסר את כל החומרים למעט המלח ולהתחיל ללוש

עד שכל הבצק מתגבש להכניס את המלח ולהמשיך לעבד את הבצק לפחות 8 דקות.

להוציא מהקערה לחלק ל 4 חלקים שווים .

לכדרר כל חלק לכדור למרוח מעט שמן על כל כדור ולהניח להתפחה מכוסה עד שמכפיל את הנפח.

כשהכדורים תפחו יפה לרדד כל חלק למלבן דק ולמרוח כל חלק ב50 גר חמאה או מחמאה בטמפרטורת החדר .

לרדד עוד חלק למלבן למרוח את המחמאה להרים את המלבן ולשים אותו על המלבן שרידדנו .

לגלגל לרולדה צפופה מאד את 2 המלבנים

ולהניח בצד לעשות אותו דבר עם 2 הכדורים שנשארו .

עכשיו יש לנו 2 רולדות לחתוך ל 9 חתיכות שוות כך שיתקבלו 18 חלקים

זה נראה כמו שושנים .

להניח בתבנית כל תשע למעוך טיפה עם היד ולמרוח חלמון לפזר שומשום קצח.

אם רוצים אפשר גם שקדים מולבנים להניח לפחות לשעה וחצי להתפחה

ולהכניס לתנור מחומם מראש ל180 מעלות עד שמזהיב בהצלחה.

 

2 thoughts on "קובניות – מאפי שמרים מטריפים השיטה הסודית להכנה"

  1. טעים ברמות….
    אפשר להכין חצי כמות כדי להקל על המלאכה ובלי ביצה בתוך הבצק.
    מתכון שווה בהחלט….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.