בשר

פירשקי בשר

חני קונאשוילי
פירשקי❤ זה מאכל גרוזיני והוא מדהים.
מאת – חני קונאשוילי 
את הבצק אפשר להכין במילויים שונים:
בשר/תפוחי אדמה ובצל
גבינה/שעועית ובצל.
ל16-18יחידות
הרכיבים- 
הבצק –
500 גרם קמח
1 כף שמרים
 כף סוכר
 ביצה
כוס וחצי מים פושרים
1 /4כוס שמן
כפית מלח.
מילוי בשר-
בצל -2
חצי קילו בשר טחון
מלח פלפל שחור
כפית כוסברה טחונה
כף שום כתוש
איך מכינים-
הבצק לשים במיקסר הכל לפי הסדר
וללוש לבצק 8 דקות דביק מעט.
למרוח כף שמן מעל.
לכסות ולהתפיח כשעה.
למילוי בשר-
לטגן במחבת עם מעט שמן
2 בצלים קצוצים דק עד לשקיפות.
להוסיף 500 גרם בשר טחון לערבב ולפורר עם מזלג שלא יהיו גושים.
להוסיף מלח. פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. לטגן כ10 דקות.
לכבות את האש להוסיף כף שום כתוש.
לקרר לפני מילוי.
הכנת הפירשקי-
להוריד נפח של הבצק.
לחלק לכדורים קטנים לגלגל במעט קמח.
להתחיל עם הכדור הראשון שגלגלנו
לפתוח לפיתה קטנה על משטח מקומח.
אני פותחת עם הידיים שמה במרכז מילוי.
סוגרת בצביטה את הקצווות מתקבל צורה של שק.
את הקצוות מהדקת היטב מניחה על משטח מקומח על התפר.
לטגן בשמן חצי עמוק כשהתפר כלפי מטה.
שהאש לא תהיה גבוהה מידי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *