בשר מרקים עוף

מתכון למרק קוסקוס -וגם המתכון לקוסקוס

 

אריאלה גולדמן
2 מתכונים: לקוסקוס אדום וקוסקוס במרק צהוב והכנת הסולת בדרך המסורתית ♡♡♡
קוסקוס במרק צהוב ❤ / אריאלה גולדמן
קוסקוס ומרק עוף צהוב
הרכיבים-
 למרק :
~ נתחי עוף טרי / או נתחי בקר עם עצם או בלי שבושלו לפני
~ חופן נדיב חומוס סנפרוסט
~ ירקות שאוהבים :
גזר,תפוחי אדמה,קישוא ,
קולורבי,סלרי עלים וגבעולים,
כרוב,דלעת,כרישה
איך מכינים- 
~ בסיר קוסקוס מחממים 6 כפות שמן עם כפית כורכום ומטגנים עד הזהבה עדינה את נתחי העוף וגרגירי החומוס .
▪︎ את הירקות חותכים גס ומכניסים לסיר ,מתבלים בכף מלח / או אבקת מרק עוף ,כפית פלפל שחור גרוס ומטגנים קלות.
▪︎ מפזרים מעל חופן עלי סלרי חתוכים גס ומוסיפים מים עד לגובה התבשיל. מביאים לרתיחה,מנמיכים להבה ומבשלים כשעה
הקוסקוס –
הרכיבים-
קילו סולת
כף שטוחה מלח
כוס שמן
3 כוסות מים
איך מכינים- 
~ בקערה לערבב סולת ומלח
להוסיף בהדרגה 1 כוס מים ובתנועות סיבוביות לערבב
~ להוסיף את השמן בהדרגה ולהמשיך לערבב
~ להעביר למסננת קוסקוס ,לערבב ולסנן לתוך סיר מחורר
את הסיר להניח מעל סיר הירקות והעוף שמתבשל לו על הכיריים ולכסות במכסה. לאדות שעה.
︎~ להעביר את הסולת לקערה,להוסיף 2 כוסות מים ,לכסות ולהניח בצד לחצי שעה
︎ להחזיר לסיר המחורר ולאדות חצי שעה נוספת.
︎להעביר למסננת ולסנן לכלי הגשה
︎ ~ להגיש חם בצלחת קוסקוס ומעל ירקות,חומוס ועוף
מרק קוסקוס אדום 
המרק:
~ בסיר קוסקוס מחממים על להבה בינונית רבע כוס שמן,
מטגנים
כף פפריקה מתוקה עד שהיא מפיצה ריח.
מוסיפים 4 יח כרעיים עוף טרי ומטגנים עד הזהבה מכל צד. מוציאים ומניחים בצד
~ מוסיפים לסיר ומטגנים :2 כוסות חומוס סנפרוסט ,
עגבניה גדולה ועסיסית חתוכה לקוביות קטנות,
2 כפות רסק עגבניות,2 שיני שום חצויות
~ מוסיפים ירקות חתוכים גס ( בצל,גזר,דלעת,קישואים,גבעול סלרי עם העלים תפוחי אדמה)
ומחזירים פנימה את נתחי העוף
~ מוסיפים מים עד כיסוי וכף מלח ומבשלים כשעה .
קוסקוס במרק אדום
 הכנת הסולת בדרך מסורתית 
קילו סולת
כף שטוחה מלח
כוס שמן
3 כוסות מים
︎ ~ בקערה לערבב סולת ומלח
להוסיף בהדרגה 1 כוס מים ובתנועות סיבוביות לערבב
~ להוסיף את השמן בהדרגה ולהמשיך לערבב
~ להעביר למסננת קוסקוס ,לערבב ולסנן לתוך סיר מחורר
את הסיר להניח מעל סיר הירקות והעוף שמתבשל לו על הכיריים ולכסות במכסה. לאדות שעה.
︎~ להעביר את הסולת לקערה,להוסיף 2 כוסות מים ,לכסות ולהניח בצד לחצי שעה
︎ להחזיר לסיר המחורר ולאדות חצי שעה נוספת.
︎להעביר למסננת ולסנן לכלי הגשה
︎ ~ להגיש חם בצלחת קוסקוס ומעל ירקות,חומוס ועוף

תגובות 2

  1. זה מרגיש ךי ממש טעים וזה מה שאני אלך להכין לשבת אי"ה בלי נדר. תודה רבה על זיכוי הרבים. אוהבת ומעריכה מאדדד תמיד!!!❣️😘🌷🌷🌷❤️❤️❤️🙏🙏🙏🙏🙏

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *