ללא קטגוריה עוגות קינוחים

מקררת לנו את הקיץ – עוגת גבינה פירורים

מאיה בוטראשווילי

מתכון לעוגת גבינה פירורים מעלפת

עוגת גבינה קרה

הכינה – מאיה בוטראשווילי

עפ"י מתכון של יפעת רגב

הרכיבים-

לבצק –

2 כוסות קמח (250 גר')

2 כפות סוכר

שקית סוכר וניל

שקית אבקת אפייה

200 גר' חמאה

3 חלמונים

 

לקרם גבינה –

2 וחצי אריזות של שמנת מתוקה

250 גר' גבינה לבנה

100 גר' שמנת חמוצה

2 שקיות סוכר וניל

שקית אינסטנט פודינג וניל

אם רוצים יותר מתוק מוסיפים 2 כפות סוכר

איך מכינים-

שמים את מרכיבים הבצק במיקסר או במעבד מזון.

לשים לבצק חלק.

חצי – משטחים בתבנית מלבנית או עגולה 26

את שאר הבצק משטחים על גבי נייר אפייה לעובי ס"מ.

אופים את שני הבצקים בתנור עד להזהבה.

מקציפים את השמנת המתוקה מוסיפים את כל שאר החומרים של קרם הגבינה

מערבבים לקרם חלק.

מוזגים את הקרם מעל התחתית האפויה.

מפוררים את הבצק השני מעל הקרם.

מכניסים לקירור והתייצבות של 24 שעות

 

 

 

 

תגובות 6

  1. נראה ממש טוב, הנה טיפ: אני אופה את כל הבצק יחד , מרודד בתבנית , כשמוכן , אני מגרדת עם מזלג את השכבה העליונה, עם כף אוספת לכוס. כוס מלאה זו כמות שמכסה את גודל התבנית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *