טבעוני עוגות קינוחים

עוגת סולת בסירופ דבש – המלכה של החג

עוגת סולת בסירופ דבש המלכה של החג

העוגה מבית אמא לראש השנה

משתפת מתכון – רחל עטייה

 

לעוגת הסולת יש אין ספור מתכונים.
חלק עם ביצים וחלק בלי ביצים
פה רושמת את אחד המתכונים שלי לעוגת סולת מבית אמא
עוגת ספרה
כוס אוניברסלית
הרכיבים- 
קילו סולת פחות כוס
כוס קמח
כוס אבקת שקדים
כוס שמן
חצי כוס צימוקים
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט
אבקת אפייה
 סוכר וניל
איך מכינים- 
לבחוש הכל יחד בקערה אין צורך במיקסר .
לשטח על תבנית אפייה  מלבנית גדולה.
לחתוך בסכין לריבועים או למעוינים, לנעוץ שקד מולבן בכל ריבוע .
להכניס לתנור חם 170 מעלות עד השחמה יפה כשעה בערך אפייה בתנור.
אופציה נוספת לעוגה – עם מילוי תמרים –
אפשר לחלק את הבצק ל-2 חלקים .
לשטח חלק אחד על תבנית ולמרוח מעל ממרח תמרים שהוספנו לו מעט קינמון וטיפה תבלין ציפורן.
לשטח מעל את החלק השני של הבצק לחתוך לריבועים לשים שקד מעל כל ריבוע ולתנור חם.
לאחר שהעוגה אפויה שופכים סירופ סוכר
הכנת הסירופ:
2 כוסות סוכר
3כוסות מים
1 סוכר וניל
מיץ לימון מלימון
 קליפת לימון ותפוז וכוכב אניס אחד או מקל קינמון
 לבשל עד להסמכה . נוסיף 2-3 כפות דבש אמיתי לכבוד ראש השנה .
לאחר שהוצאנו את העוגה לצנן כשעה ואז לשפוך מעל את הסירופ לאחר שהסירופ נספג בעוגה
לפזר מעט שומשום קלוי
בהצלחה רחל עטיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *