ללא קטגוריה

לחמניות במילוי בשר – המנה החגיגית שלי לראש השנה

צילום – מיכל פינטו
לחמניות ממולאות בבשר זו מנה ממש חגיגית וטעימה 

היא תתאים ללראש השנה ולשבתות

הבצק מתאים להכנת חלה

אפשר מחצית הבצק להכין חלה

והשאר לחמניות

הרכיבים-

קילו קמח

2 כפות שמרים יבש

רבע כוס סוכר

חצי כוס שמן

2 וחצי כוסות מים

כף מלח

מילוי-

חצי קילו בשר טחון

בצל גדול

שן שום כתוש

תבלינים

קצת בהרט

קצת פפריקה

אגוז מוסקט בקורט

מלח

פלפל שחור לפי טעם

ביצה

רבע כוס חמוציות

פטרוזיליה קצוצה

רבע כס צנוברים קלויים או שקדים פרוסים

כף דבש

איך מכינים-

נכין בצק במיקסר עם וו לישה נלוש את כל המרכיבים יחד כ- 10 דקות.

נכסה וניתן לבצק לתפוח 40-50 דקות.

בזמן הזה נכין את המילוי – נטגן בשמן זית , בצל עם שום ובשר.

נפורר טוב טוב עד שהבשר צלוי.

נוריד מהאש נוסיף תבלינים וביצה, פטרוזיליה , חמוציות וצנוברים.

נערבב ונקרר טוב טוב.

נוריד מהנפח ונגלגל כדורים לגודל שאתם רוצים .

60-80 גר' ללחמנייה בינונית .

נניח על משטח משומן .

נכסה במגבת

נרדד כל כדור עם היד ונפתח קצת.

נמלא מהמילוי כף גדושה.

נסגור טוב ונהדק. נשטח מעט.

נשים על ניר אפיה עם החלק המהודק כלפי מטה.

חצי שעה תפיחה ,נבריש ביצה ושומשום עם קצח.

אפייה 180 מעלות עד שמזהיב יפה כמו בתמונה.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *