בשר

אסאדו על עצם – שורט ריבס – לא תאמינו איזה פשוט להכין אותו הכי טעים לראש השנה!

 

מתכון לאסאדו הכי קל והכי טעים לארוחת ראש השנה שלכם!

בלי מעשנות ובלי שטויות הכי קל שיש

רק צריך ללכת לקצב טוב ולקנות את החתיכה הכי טובה שיש.

 

הרכיבים

שורט ריבס (אסאדו) עם עצם 2.5-3 קילו

פלפל שחור גרוס

מלח גס

2-3  כפות דבש

4-5 ענפי רוזמרין או טימין

להגשה – רוטב ברביקיו/טריאקי

 

איך מכינים

ניקח את הנתח נפזר עליו משני הצדדים פלפל שחור גרוס ודבש.

לאחר מכן נעטוף ב 4 שכבות של נייר אפייה גדול ו4 שכבות של נייר כסף. זה החלק הכי חשוב – לעטוף הרמטי.

נשים את הנתח בתנור 100 מעלות כשהעצמות כלפי מטה במצב רגיל בלי מאוורר (בלי טורבו!) ל 10 שעות,

עכשיו חשוב שנזכור שהצלחת המתכון תלויה רק בעטיפה, התנור ואיכות הנתח לא משנים

מה שקובע פה זה העצמות בזמן צלייה שיהיו כלפי מטה ושהעטיפה תהיה מהודקת ותדמה מעין סיר,

אסור שיברחו נוזלים בזמן הצליה בתנור!

לאחר שעברו 10 שעות נעביר את התנור למצב טורבו לעוד שעתיים, סה״כ זמן צליה כ 12 שעות

אחרי 12 שעות נוציא את הנתח נפתח אותו ונעביר למגש חדש,

נקח 4 כפות נוזל מהאסאדו ונערבב עם 4 כפות של רוטב ברביקיו.

את הרוטב שנקבל נמרח על הנתח, נפזר מלח גס ונפזר לידו ועליו 4-5 ענפי רוזמרין

לבסוף נכניס לתנור לעוד כ – 10 דקות ב 250 מעלות, אחרי היציאה מהתנור נפזר למעלה עוד מלח גס

בתיאבון! אסאדו על העצם רך רך כמו מעדן,

בלי מעשנה ובלי קשקושים!

המתכון בהשראת קובי אדרי האלוף

יוצא אמא'לה – פצצה …

 

 

 

 

 

 

תגובות 7

  1. מאיפה נובעת הבורות? למה צריך טורבו? טורבו, נועד בעיקר למצב בו יש יותר מתבנית אחת, או ליצור שכבה קצת קריספית במה שאופים כי הרוח החמה מעלה טמפ'. כשמדובר במאפה מכוסה אין שום משמעות לטורבו לבד מעלאת הטמפ' בכמה מעלות. אז פשוט צריך , אם רוצים וצריכים, להעלות טמפ'.

  2. I believe that is among the so much vital info for me.
    And i am glad studying your article. However should observation on some normal things, The site taste is great, the articles is actually great :
    D. Excellent activity, cheers

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *