עוגות קינוחים

הפינוק הקטן שלנו – אין כמו עוגת קרמבו 

Adi Mordechai
הפינוק הקטן שלנו
אין כמו עוגת קרמבו
מתכון עוגת קרמבו : עדי בן טובים
הרכיבים-
 לתחתית העוגה:
2 ביצים
½ כוס סוכר
¼ כוס קקאו
¼ כוס שמן
¼ כוס חלב
½ כוס קמח תופח
מרכיבים לקצפת וניל:
2 אריזות שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 גבינה לבנה 250 גר'
כוס חלב
מרכיבים לציפוי השוקולד:
1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
1 חפיסת שוקולד חלב (100 גרם)
½ כוס חלב
25 גרם חמאה
איך מכינים-
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים בקערה: ביצים, חלב, שמן, סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים מעט עד שאין גושים.
יוצקים לתבנית אפייה מלבנית (אני משתמשת בתבנית פיירקס)
ואופים למשך 15-20 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט על השייש ואז מכניסים למקרר כדי שיתקרר לגמרי.
בקלחת קטנה על אש נמוכה ממיסים תוך כדי ערבוב
את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד שהרוטב חלקה לגמרי וללא גושים כלל.
מסירים מהאש כדי שיתקרר.
הכנת הקצפת:
מקציפים במיקסר אינסטנט פודינג וניל עם השמנת מתוקה וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
לאחר שהתערובת מוכנה מוסיפים 1 גבינה לבנה ומקפלים בעדינות.
מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר ויוצקים מעליה את הקצפת,
משטחים את פני הקצפת כדי שציפוי השוקולד ימרח בצורה ישרה על גבי הקצפת.
לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים אותו על שכבת הקצפת כדי שיכסה את כולה.
מעבירים את העוגה למקרר כדי שתתייצב.
בתאבון.
Hakun Ruti

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *