מתכון מאת ליטל אשואל
פרסבורגר אגוזים עם התה ערב ראש השנה
הרכיבים-
7 כוסות קמח לבן
1 כוס סוכר לבן
3 כפיות שטוחות שמרים יבשים
400 גרם חמאה קרה קוביות( זכרו ל4 עוגות)
2 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 וחצי כוסות מי ברז
300 גרם אגוזי מלך
300 גרם אגוזי פקאן טבעי
2 כוסות סוכר
1 כף קינמון
4 חלבונים
איך מכינים-
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, סוכר, שמרים, מלח וחמאה קרה ומפעילים על מהירות בינונית,
לשים עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומים ולשים לבצק רך ונעים.
מחלקים את הבצק ל4 וכל חלק מרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן
(כמו מלבן לעוגת שמרים) ומכניסים למקרר לשעתיים.
כלומר, צריכים להיות לכם 4 מלבנים שכל אחד מהם בין שני ניירות אפייה.
אופן הכנת המלית:
במעבד מזון טוחנים דק את האגוזים והפקאן עם הסוכר,
מעבירים לקערה ומוסיפים את הקינמון והחלבונים ומערבבים היטב. התערובת תיעשה דביקה ומעט מריחה.
מוציאים מלבן מלבן מהמקרר, מורחים רבע מתערובת האגוזים על כל פני כל מלבן.
הגלגול: עדיף לגלגל את הפרסבורגר בעזרת נייר האפייה, ממש כמו שמגלגלים רולדה.
מועכים טיפה עם הידיים כדי שתהיה שטוחה מלמעלה.
מורחים בחלמון ביצה ועושים דוגמה בעזרת מזלג
אופים ב180 מעלות למשך חצי שעה.
חותכים ואוכלים כשהמאפה הצטנן לחלוטין.