ללא קטגוריה עוגות קינוחים

לא יכול להיות שהעוגה הזו לא תהיה בסוכה שלכם – טורט קצפת וריבת חלב

ליטל אשואל

מתכון מאת – ליטל אשואל

הרכיבים-
5 ביצים
1 כוס סוכר
רבע כוס שמן
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
איך מכינים –
מחממים תנור ל180 מעלות
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים כאשר את החלבונים שמים בקערת המיקסר עם וו הקצפה.
מקציפים את החלבונים יחד עם כוס סוכר למשך 7-8 דקות (לא לקצר), עד לקצף יציב מאד מאד!
מערבבים חלמונים עם שמן ויוצקים לתוך החלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה עד להטמעה.
בקערה מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת הביצים בבת אחת. מקפלים עם מרית בתנועות קיפול עדינות עד להטמעה בלבד ולא יותר מזה.
מרפדים תבנית אפייה עגולה מתפרקת בקוטר 24 בנייר אפייה ומשמנים היטב את תחתית התבנית ודפנותיה בספריי שמן.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ45 דקות.
מקררים היטב לפני ציפוי הקרם
לקרם:
1 שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
מקציפים לקצף יציב ומורחים על גבי העוגה את כל הכמות ברגע שהעוגה מתקררת.
לקישוט:
אני זילפתי את ריבת החלב בצורה שבתמונה, אתם יכולים לקשט איך שרק תרצו, תלוליות, עיגולים, ספירלות כל מה שתאהבו והכי חשוב שתהיה כמות נדיבה של ריבת חלב❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *