דגים

הנה זה הסיר המושלם לחג

בלינה שושנה

 

קציצות דגים רכות במטבוחה
אין סיר יותר מושלם לחג
מאת בלינה שושנה 
הרכיבים-
לקציצות:
בקערה
300 דג מרלוזה טחון
300 דג הנסיכה טחון
(עקרונית אפשר כל דג)
צרור כוסברה קצוצה
4 שיני שום קצוץ דק
כף פפריקה מרוקאית
חצי כוס פרורי לחם
מלח פלפל
ביצה או 2 חלמון
למטבוחה –
8 עגבניות בשלות
פלפל חריף
5 שיני שום
כף פפריקה
כף שמן צ'ילי חריף(אם אין תשימו צ'ילי)
מלח
פלפל
2-3 כפות שמן זית
צרור כוסברה קצוצה
כף לימון בלאדי(לימון כבוש)
איך מכינים-
תערובת הדגים-
טוחנים את הדגים לאחר הפשרה ושטיפה טובה.
לערבב טוב טוב עם כל שאר הרכיבים להניח בצד.
לרוטב מטבוחה-
8 עגבניות לשים בתוך קערה גדולה או סיר
מים רותחים למשך 10 דקות ואז לקלף את הקליפה
5  עגבניות לגרד ו 3 לרסק בבלנדר.
לסדר בסיר שטוח מעט שמן ,פלפל חריף קצוץ
5 שיני שום קצוצות לטגן למשך דקה .
להוסיף כף פפריקה אדומה ,כף שמן צילי חריף.
מלח פלפל לערבב
להוסיף את העגבניות ולתת בישול על אש בינונית
שהרוטב הצטמצם לערבב מידי פעם
להוסיף 2 כפות שמן זית
צרור כוסברה קצוץ דק
וכף לימון בלאדי להנמיך את האש ולערבב.
להכין קציצות לסדר בסיר לסגור למשך חצי שעה 40 דק על אש  נמוכה
בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *