קציצות דגים רכות במטבוחה
אין סיר יותר מושלם לחג
מאת בלינה שושנה
הרכיבים-
לקציצות:
בקערה
300 דג מרלוזה טחון
300 דג הנסיכה טחון
(עקרונית אפשר כל דג)
צרור כוסברה קצוצה
4 שיני שום קצוץ דק
כף פפריקה מרוקאית
חצי כוס פרורי לחם
מלח פלפל
ביצה או 2 חלמון
למטבוחה –
8 עגבניות בשלות
פלפל חריף
5 שיני שום
כף פפריקה
כף שמן צ'ילי חריף(אם אין תשימו צ'ילי)
מלח
פלפל
2-3 כפות שמן זית
צרור כוסברה קצוצה
כף לימון בלאדי(לימון כבוש)
איך מכינים-
תערובת הדגים-
טוחנים את הדגים לאחר הפשרה ושטיפה טובה.
לערבב טוב טוב עם כל שאר הרכיבים להניח בצד.
לרוטב מטבוחה-
8 עגבניות לשים בתוך קערה גדולה או סיר
מים רותחים למשך 10 דקות ואז לקלף את הקליפה
5 עגבניות לגרד ו 3 לרסק בבלנדר.
לסדר בסיר שטוח מעט שמן ,פלפל חריף קצוץ
5 שיני שום קצוצות לטגן למשך דקה .
להוסיף כף פפריקה אדומה ,כף שמן צילי חריף.
מלח פלפל לערבב
להוסיף את העגבניות ולתת בישול על אש בינונית
שהרוטב הצטמצם לערבב מידי פעם
להוסיף 2 כפות שמן זית
צרור כוסברה קצוץ דק
וכף לימון בלאדי להנמיך את האש ולערבב.
להכין קציצות לסדר בסיר לסגור למשך חצי שעה 40 דק על אש נמוכה
בתאבון