מתכונים מהירים סלטים צמחוני

סלט חצילים בתחמיץ

Hadas B. Rudy

סלט חצילים בתחמיץ המתכון של אריאלה גולדמן

תמונה באדיבות – Hadas B. Rudy

הרכיבים-

חציל  גדול או 2 פרוס

לרוטב-

חצי צרור פטרוזיליה

3 שיני שום כתושות

פלפל ירוק חריף לפי טעם

כ- 3-4  כפות חומץ או לימון

כפית סוכר

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

איך מכינים-

פורסים חציל לפרוסות וממליחים מעט. מנגבים לאחר כמה דקות במגבת נייר.

מטגנים בשמן להזהבה

במקום טיגון – אפשר לשים בתנור על גבי ניר משומן ולהתיז שמן בגריל עד ששחום.

לאחר מכן טוחנים את מרכיבי התחמיץ להוסיף טיפה מים.

מסדרים את החצילים בשכבות עם התחמיץ .

לאחסן במקרר טעים אחרי יום

תגובה 1

  1. אני מכינה את סלט החצילים הזה כבר למעלה מ 40 שנה.
    מכינה תערובת של כוסברה, פלפל ירוק ואו אדום חריף. כפית פלפל שטה גרוס,
    מלח גס, פלפל שחור גרוס גס,
    מים קרים שיכסו עד 2/3 מהחצילים ומעל חומץ שיעבור אותם.
    יכול להחזיק חודשים בזכות החומץ.
    אבל לצערי תוך שבוע הכל נעלם.
    סלט נפלא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *