סלט חצילים בתחמיץ המתכון של אריאלה גולדמן
תמונה באדיבות – Hadas B. Rudy
הרכיבים-
חציל גדול או 2 פרוס
לרוטב-
חצי צרור פטרוזיליה
3 שיני שום כתושות
פלפל ירוק חריף לפי טעם
כ- 3-4 כפות חומץ או לימון
כפית סוכר
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
איך מכינים-
פורסים חציל לפרוסות וממליחים מעט. מנגבים לאחר כמה דקות במגבת נייר.
מטגנים בשמן להזהבה
במקום טיגון – אפשר לשים בתנור על גבי ניר משומן ולהתיז שמן בגריל עד ששחום.
לאחר מכן טוחנים את מרכיבי התחמיץ להוסיף טיפה מים.
מסדרים את החצילים בשכבות עם התחמיץ .
לאחסן במקרר טעים אחרי יום
אני מכינה את סלט החצילים הזה כבר למעלה מ 40 שנה.
מכינה תערובת של כוסברה, פלפל ירוק ואו אדום חריף. כפית פלפל שטה גרוס,
מלח גס, פלפל שחור גרוס גס,
מים קרים שיכסו עד 2/3 מהחצילים ומעל חומץ שיעבור אותם.
יכול להחזיק חודשים בזכות החומץ.
אבל לצערי תוך שבוע הכל נעלם.
סלט נפלא.